Požiar rodinného domu v Krivanoch si vyžiadal jednu obeť

28.09.2023 Sabinov

Sabinov 28. septembra (TASR) - Jednu obeť si vyžiadal štvrtkový požiar rodinného domu v obci Krivany v okrese Sabinov. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová, ohlásený bol krátko pred 1.00 h.

Na mieste udalosti zasahovalo osem hasičov zo Sabinova a Lipian so štyrmi kusmi hasičskej techniky, ako aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Lipany s jedným kusom techniky.

"Po príchode na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že požiarom je zasiahnutý celý interiér a časť strechy rodinného domu. Zasahujúci hasiči odpojili objekt od prívodu energií a okamžite začali s hasebnými prácami. Požiar sa hasičom podarilo po viac ako dvoch hodinách lokalizovať za súčasného rozoberania konštrukcie strechy. Po lokalizácii požiaru bola v objekte nájdená jedna osoba bez známok života. Obhliadajúci lekár konštatoval u osoby exitus," uviedla Knišová.

Krátko pred 5.00 h hasiči požiar zlikvidovali a následne vykonali záverečný prieskum pomocou termovíznej kamery. Z dôvodu silného zadymenia boli pri zásahu použité autonómne dýchacie prístroje.

"Na miesto udalosti bol privolaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania. Následkom požiaru vznikla priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na hodnotu 20.000 eur," dodala Knišová.
 

Vyberte región